Οι Μουριές

Του Χρήστου Τυριακίδη

Το χωριό μου ονομάζεται Μουριές και ανήκει πλέον στον Δήμο Κιλκίς. Έχει περίπου 800 κατοίκους. Οι περισσότεροι από αυτούς ασχολούνται με την κτηνοτροφία, την γεωργία και την υλοτομία. Λίγοι δουλεύουν στην Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς σε διάφορα εργοστάσια. Πολλοί στον ελεύθερο χρόνο τους ασχολούνται με το κυνήγι και το ψάρεμα που προσφέρει η λίμνη της Δοϊράνης.
Σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από τις Μουριές βρίσκεται ένα όμορφο φυσικό δάσος. Το δάσος όντας σπάνιο, έχει χαρακτηρισθεί Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης. Στο δάσος αυτό έχει διαμορφωθεί ένας όμορφος χώρος αναψυχής σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, στη μέση μιας συστάδας από γέρικες βελανιδιές έως και 400 χρόνων. Αυτή η τοποθεσία είναι γνωστή με την ονομασία «Χίλια Δέντρα».
Στα «Χίλια Δέντρα» μαζεύονται συχνά παρέες οι οποίες ψήνουν εκεί, κάνουν βόλτες με άλογα και όποιοι έχουν βάρκες κάνουν βαρκάδα στην λίμνη Δοϊράνη η οποία δεν απέχει πολύ.
Το χωριό Δοϊράνη έχει περίπου 350 κατοίκους οι οποίοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία, την αλιεία και την γεωργία.
Οι περισσότεροι από αυτούς που ασχολούνται με την αλιεία έχουν και ψαροταβέρνες διότι η λίμνη Δοϊράνη προσφέρει αρκετό τουρισμό.
Η Δοϊράνη έχει ένα ξενοδοχείο το οποίο λειτουργεί και ως ψησταριά.
Το βουνό «Μπέλες», η λίμνη Δοϊράνη κάνουν τα δύο χωριά και όλα όσα βρίσκονται γύρω ξεχωριστά και άξια για πολύ τουρισμό.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s