Επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Της Ελένης Αργυροπούλου

Το  Σ.Δ.Ε. Ροδόπολης  σήμερα 18 Μαρτίου επισκέφτηκε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα άρχισε . Η  εκφώνηση έγινε από ένα μέλος της ορχήστρας, κατόπιν η εκφωνήτρια παρουσίασε τον Μαέστρο , ο οποίος χαιρέτισε το  κοινό  που ήταν από διάφορα Σχολεία της Χώρας  . Η ορχήστρα είχε πολλά μέλη από όλες τις χώρες τις Ε.Ε.  Τα Μουσικά όργανα ήταν  τα ξύλινα, τα έγχορδα οι βιόλες και τα δεύτερα τα τσέλα , και τα πρώτα . Οι χώρες που είχαν συμμετοχή ήταν Αυστρία , Βέλγιο , Βουλγαρία , Κροατία, Κύπρος , Τσεχία, Δανία, Εσθονία , Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο , Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Ηνωμένο – Βασίλειο, και Ελλάδα.

Η εκφωνήτρια  στη συνέχεια ρώτησε μερικούς από τους μουσικούς αν τους αρέσει η  χώρα μας και πως αισθάνονται που βρίσκονται πολλοί από διάφορες χώρες. Η απάντηση ήταν , ότι του αρέσει πολύ και είναι κάτι μοναδικό για αυτούς, και πως την χώρα μας   έκαναν πολλούς φίλους.

Κάλεσαν δυο παιδιά Σχολείων , και ανέβηκαν στην εξέδρα ο ένας έκανε τον μαέστρο και ο άλλος έπαιξε για λίγο κάποιο μουσικό όργανο , τα πήγαν πολύ καλά για πρώτη φορά. Πολύς ενθουσιασμός μέσα στην αίθουσα φωνές και χειροκροτήματα από τα παιδιά των Σχολείων.

Άρχισε  συμφωνία  πρώτο , δεύτερο, και  τρίτο μέρος.  Στο πρώτο μέρος ένιωθες τόσο γαλήνια που η ψυχή σου πετούσε στα μεσούρανα και αγνάντευες δεκάδες όμορφα πουλιά ,άλλες φορές αισθανόσουν πως  ήσουν σε ένα καταπράσινο λιβάδι με εκατοντάδες λουλούδια  , και ανθισμένα δέντρα, (Σκέτος Παράδεισος).  Η ψυχή του κάθε ανθρώπου γαλήνευε και  ακούγοντας την μουσική  ξεχνούσες  τα πάντα. Για μια στιγμή με την μουσική ένιωσα  ότι βρισκόμουν σε ένα πλοίο καταμεσής  του πελάγους και οι γλάροι και τα δελφίνια μας ακολουθούσαν  και αυτά ευτυχισμένα , ήταν ότι πιο ωραίο έχω ακούσει μέχρι  τώρα  στη ζωή μου.

Το δεύτερο μέρος ήταν πολύ παιχνιδιάρικο , πιο έντονο , ευχάριστη μουσική όπου σου ερχόταν να  σηκωθείς να χορέψεις,  για μια στιγμή μας πήγε σε άλλες εποχές ,στην  Ρωμαϊκή αυτοκρατορία που όταν γυρνούσαν οι πολεμιστές νικητές στα σπίτια . τους   περίμεναν οι δικοί τους με χαρμόσυνη μουσική χορό και ξεφάντωμα Το τρίτο και  τελευταίο μέρος ήταν γρήγορο με έντονη ευχάριστη μουσική των περασμένων αιώνων . Όταν οι πλούσιοι σε εκδηλώσεις γιόρταζαν χαρμόσυνα γεγονότα και διασκέδαζαν χορεύοντας με ευχάριστη μουσική όπως τώρα, φυσικά κοντά σε αυτούς γλεντούσαν και οι υπόλοιποι.

Τελείωσε η μουσική παράσταση και μας άφησε πολύ ενθουσιασμένους  όλους . Ζητωκραυγές και χειροκροτήματα από όλους τους μαθητές των διαφόρων  Σχολείων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s